V enotah Vrtca Šentjur so danes obeležili Dan slovenske hrane in zaključili projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen akcije je spodbujati razmišljanje in delovanje v smeri lokalne samooskrbe ter osveščati javnost o pomenu lokalno pridelane hrane.
Vrtec Šentjur je tem vsebinam posvetil kar ves teden, saj so vse dni izvajali dejavnosti, v katerih so otroci spoznavali pomen zajtrka in njegovih sestavin s poudarkom na priporočenih živilih kot so: kruh, med, jabolko in maslo. Temu so bili prilagojeni tudi urniki. Otroci vseh vrtčevskih enot so s kuharicami v sredo pekli koroški kolač kuglof oz. šarkel. Prav tako so vse enote obiskali čebelarji, ki so otrokom predstavili življenje čebel, čebelnjak, pridobivanje medu ter izdelke iz medu.
Danes, v petek, 15. novembra, se je Tradicionalnega slovenskega zajtrka udeležil tudi župan mag. Marko Diaci. Obiskal je otroke Vrtca Šentjur v enoti Hruševec, kjer ga je pričakala tudi pomočnica ravnateljice Alijana Kroflič. Otroci so s pomočjo vzgojiteljic pripravili kratek program s pesmicami in plesi, nato pa so prisluhnili predstavitvi, ki jo je pripravil čebelar. Pri tem so pokazali, da so osvojili že precej znanja o zdravi in pravilni prehrani.