Občina Šentjur
Mestni trg 10
3230 Šentjur

Novice in objave

Domov Novice in objave

Tudi v Šentjurju akcija Manj svečk za manj grobov - dobrodelno za VDC

30.10.2019
V prazničnih dneh, ko obeležujemo dan spomina na mrtve, imate tudi na šentjurskem pokopališču možnost, da se vključite v ekološko-humanitarno akcijo Manj svečk za manj grobov ter prispevate za nakup medicinskih pripomočkov za VDC Šentjur. 
Manj svečk za manj grobov je vseslovenska ekološko-humanitarna akcija ljudi za ljudi. Svečke na grobu so močan simbol spomina na najdražje. Kljub temu pa jih prižgemo preveč in namesto, da bi pomagali tistim, ki so živi in potrebujejo našo pomoč, denar zapravljamo za sveče in hkrati ustvarjamo nevarne odpadke za naše okolje. Lokalna koordinatorica akcije je Mihaela Rožej.

Alternativa je tako na voljo tudi na šentjurskem pokopališču, kjer na parkirišču ekipa mladih iz Mladinskega centra Šentjur že ves teden osvešča, obvešča o možnosti sodelovanja. Namesto za nakup sveč lahko raje darujete prostovoljne prispevke za nakup defibrilatorja in pripomočkov za povečanje gibalnih sposobnosti varovancev Varstveno delovnega centra Šentjur.  V zameno za prostovoljni prispevek prejmete zastavico sočutja, ki jo lahko namesto sveče pustite na grobu. Obiskovalce grobov bodo mladi pričakali še danes, med 14. in 18. uro, ter jutri, 31. oktobra med 8. in 12. uro ter med 14. in 18. uro.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?